zelf hydrolaten maken

 Online cursus Zelf Hydrolaten Maken

Wij zien snoeiafval van aromatische planten als waardevolle grondstof om hydrolaat te maken. Hydrolaat heeft vele toepassingen, bijvoorbeeld om zeep te maken. Deze cursus is speciaal opgezet voor mensen die van aromatische planten uit hun tuin, voedselbos of permacultuurproject op kleine schaal hydrolaat willen maken.

We laten zien aan de cursisten hoe je met simpele huis- tuin- en-keuken middelen planten kan stoomdestilleren, een techniek om op een zuivere manier hydrolaat te winnen.

In de online cursus komen de volgende modules aan bod:

  • oogsten en bewerken
  • techniek van het stoomdestilleren,
  • de kunst van het scheiden,
  • biosynthese en olieproductie bij aromatische kruiden,
  • verschil in samenstelling van etherische olie en hydrolaat,
  • olie/hydrolaten/maceraten/tincturen,
  • toepassingen en recepten,
  • hydrolaattherapie

Naast de theorie vind je in de cursus onze filmpjes van de oogst, bewerken en het destilleerproces. Verder kan je de syllabus ‘Stoomdestilatie technieken’ downloaden als naslagwerk.

Na het afronden van de cursus, kan je daarna nog steeds vragen stellen gerelateerd aan het onderwerp. We noemen dat ‘nazorg’.

De cursus kost € 75,- per deelnemer. Nadat jouw betaling binnen is, krijg je een link per e-mail om in te loggen; de cursus is 28 dagen beschikbaar.

Betalen kan ook met Circuit Nederland. Mail je vragen naar indekoperenketel@gmail.com.

Henk Ploeger & Catharina de Bruin.

Aanmelden online cursus Zelf Hydrolaten Maken

Aanmelden bij INDEKOPERENKETEL kan met dit formulier of per mail via indekoperenketel@gmail.com. Je krijgt informatie per e-mail om te betalen. Nadat jouw betaling binnen is, krijg je een link in je mailbox om in te loggen.

De tijdsinspanning voor deze cursus is gemiddeld drie uur. De cursus is 28 dagen beschikbaar. Je hebt een computer nodig waar geluid uit komt.

Betalen is mogelijk met Circuit Nederland of Brabantse parels.

Lees de algemene voorwaarden voor levering. De algemene voorwaarden zijn van toepassing.

Zelf Hydrolaten Maken

14 + 4 =

" Hoi! Heel leuk, goed samengesteld ook... Ik heb ondertussen al hydrolaat van munt, weegbree en citroenmelisse gemaakt. Geweldig! "

– Anneleen

 

" Ik zou de cursus zeker aanbevelen. Het is helder opgezet. Verder zijn jullie betrokken bij de cursisten en belangstellend of het allemaal lukt. "

– Ilse

" De basis staat superstrak. Prettige cursus. Rustig tempo, volledig en toch met genoeg detail. "

– Niels

" Leuke duidelijke filmpjes waar je meegenomen wordt op het pad van het proces vanaf de start. "

– Thea

" Mijn complimenten voor jullie fantastische werk. Wat een geweldig initiatief en een grote verrijking voor de aromatherapie en andere liefhebbers. "

– Sonja

 Contact

INDEKOPERENKETEL destilleerwerkplaats in Gilze | Henk Ploeger en Catharina de Bruin | indekoperenketel@gmail.com | tel 06-18076977 (Catharina) of 06-34068220 (Henk) 

INDEKOPERENKETEL is ingeschreven in het Handelsregister met KvK-nummer 71376275 onder de naam H&C Aromalab op 9 april 2018 te Breda. BTW-nummer 858691607B01