INDEKOPERENKETEL  nieuwsbrief No.1 *

HYDROLAAT

Begin mei heb ik vers geknipte Grove Den en Douglasspar gedestilleerd. Hiervoor heb ik een langzame destillatie uitgevoerd om van deze twee naaldboomsoorten hydrolaat te maken. Van de Den heb ik 6 liter, en de Spar 4,5 liter gemaakt. Voor belangstellenden is het hydrolaat tegen kostprijs te verkrijgen. Heb je interesse maak dan een afspraak via  ploegerhenk@hotmail.com  Wil je weten hoe ik dit gedaan heb? Klik dan op https://www.indekoperenketel.nl/welkom

KETELFEEST * vooraankondiging

Er zit een ketelfeest aan te komen. Wanneer precies weet ik nog niet, maar in ieder geval voor de zomervakantie. Dit feest heeft alles te maken met de inwijding van een nieuwe (RVS) ketel die ik laat maken door een ervaren RVS-lasser. Het is nogal een project geworden, dus alle reden om als de ketel(150 liter) klaar is dat eens flink te vieren!

WIL JE IETS LATEN DESTILLEREN?

Om te kunnen destilleren ben ik altijd op zoek naar planten. Naaldbomen en coniferen kan je in principe het hele jaar door destilleren. Bij kruiden is dat een ander verhaal. Reken wel dat bijvoorbeeld bij lavendel je 1 kg van de bloem + steel nodig hebt om 10 mL olie te produceren. Maar als je bijvoorbeeld hydrolaat nodig hebt om zelf zeep te maken dan heb je 1 kg vers kruid of plant nodig om maximaal 2 liter hydrolaat te maken. Heb je een verzoek of wil je het snoeiafval niet in de groene kliko afvoeren maar olie van laten maken, neem dan contact op met ploegerhenk@hotmail.com .

WAAROM EEN NIEUWSBRIEF?

Sinds een aantal jaren ben ik bezig met destilleren uit planten van etherische olie.
In 2010 heb ik daar belangrijke stappen in gemaakt die ik via een weblog https://www.indekoperenketel.nl/  ..met iedereen wil delen. Omdat ik merk dat er
nogal wat interesse is voor wat ik doe leek mij het uitbrengen van een nieuwsbrief een logische volgende stap.