Samenwerkingspartners

informatie delen ~ is gelinkt met ~ netwerkpartners

Werfzeep

Werfzeep is een kleine biologische zeepziederij, gevestigd aan de Westerkade in Utrecht. Werfzeep is begonnen in een historische werfkelder aan de Utrechtse Oudegracht, via een tussenstop in het Wickenburghse bos ten zuiden van Utrecht zijn ze in ieder geval de komende jaren aan de Westerkade te vinden. Het Larikshydrolaat, Douglassparhydrolaat en Grove Denhydrolaat van INDEKOPERENKETEL wordt gebruikt bij de productie van hun zeep.

Puur-aroma

Puur-aroma is in Zuid-Limburg gevestigd. Het bedrijf van Frank en Monique Radder teelt uitsluitend biologische aromatische planten. In de afgelopen jaren heeft INDEKOPERENKETEL een aantal keer van hun biologische snoeiafval etherische olie en hydrolaat gemaakt.

De Levensboom

De Levensboom uit het Brabantse Wernhout is al 20 jaar expert op het gebied van complementaire zorg; de holistische visie op ziekte en gezondheid, waarbij aandacht is voor lichaam, geest en ziel. Hierbij wordt gebruik gemaakt van etherische oliën en hydrolaten. Er is aandacht voor het vervaardigen van etherische olie waarbij vaktechnisch wordt uitgewisseld met INDEKOPERENKETEL.

Tuinjoop

Tuinjoop verkoopt kruidenthee, zaden, kruidenzalfjes en lippenbalsem. Zij is regelmatig op markten en evenementen te vinden en verzorgt ook workshops. Joop helpt met de aanvoer van plantenmateriaal voor INDEKOPERENKETEL.

BelleMarie

BelleMarie is een gemengd landbouwbedrijf van 17 ha. groot in Ruinerwold, Drenthe. BelleMarie boert op biologisch dynamische wijze en probeert het bedrijf zodanig in te richten dat er een aangenaam milieu ontstaat voor mens, dier, plant en bodem. INDEKOPERENKETEL heeft de laatste jaren salie gedestilleerd van dit bedrijf.

Special Plant Zundert

Special Plant Zundert is een modern geautomatiseerd bedrijf dat staat voor kwaliteit, klantgerichtheid en vernieuwing. Zo is het bedrijf in 2018 gestart met het telen van thee. INDEKOPERENKETEL destilleert Eucalyptussnoeisel van dit bedrijf tot Eucalyptus hydrolaat.

Wild Herbs of Crete

Babis en Janina van Wild Herbs of Crete zijn twee bijzonder gastvrije mensen waar we tijdens onze zoektocht naar kennis over het maken van etherische olie terecht kwamen. Zij hebben Henk en Catharina enorm geïnspireerd bij het opzetten van INDEKOPERENKETEL. Sinds 1994 zijn Babis en Janina aan het verzamelen en distilleren van wildgeplukte kruiden op Kreta. Zij zijn gedistilleerd met de grootste zorg en respect voor elke plant.

Gielenaroma

Gielenaroma is een bron van informatie voor iedereen die met aromatherapie bezig is en meer wil weten over etherische olie. Deze site wordt ter nagedachtenis aan André Gielen (18/03/2010) beheerd door Stichting Faroma synopsis voor aromatherapie. INDEKOPERENKETEL gebruikt deze informatie om te delen.

Circuit Nederland

Circuit Nederland is een betaalnetwerk, waarbij deelnemers een netwerk vormen, die elkaar betalen via een digitaal betaalsysteem. Geld is in dit netwerk geen doel op zich, maar een middel om de capaciteiten van elkaar zo volledig mogelijk te laten bloeien. Bij INDEKOPERENKETEL kan je terecht om met circulair geld te betalen

Permacultuurnetwerk

Het PermacultuurNetwerk is ontstaan uit de groeiende vraag naar samenwerking en verbinding tussen de verschillende Nederlandstalige permacultuur-eilandjes die momenteel werkzaam zijn. Je kunt op de website van het permacultuurnetwerk de activiteiten van INDEKOPERENKETEL op de kaart vinden.

EcodorpenNetwerk

EcodorpenNetwerk heeft als doel de gezamenlijke kennis en ervaringen te delen en krachten te bundelen in gedeelde ecodorpbelangen. Verder kunt u op de website terecht als u meer wilt weten van de diverse ecodorpen in Nederland. INDEKOPERENKETEL streeft ernaar om deel uit te maken van een levendige (fysieke) ecogemeenschap.

Herboristengilde

Bij het herboristengilde delen de leden een gezamenlijk passie, de kruiden, en wisselen kennis hierover onderling uit: “We vinden het belangrijk dat er meer bekendheid wordt gegeven aan kruiden en dragen er graag aan bij dat meer mensen kruiden gaan gebruiken.” INDEKOPERENKETEL gebruikt de enorme schat aan kruiden-kennis en -toepassingen van de leden als extra informatie bij haar producten.

Biocyclische veganlandbouw

Het netwerk biocyclische-veganlandbouw in Nederland en Vlaanderen is actief in biologische & veganistische kringlooplandbouw. Deze vorm van landbouw is én biologisch én geheel plantaardig met een gesloten kringloop. INDEKOPERENKETEL is netwerkpartner om aromatische kruiden te verwerken van kruidenkwekers die op deze wijze telen.

Energie Gilze Rijen

INDEKOPERENKETEL gebruikt in de destilleerwerkplaats in Gilze lokale, schone energie van de energiecoöperatie Energie Gilze Rijen.

 Contact

INDEKOPERENKETEL destilleerwerkplaats in Gilze | Henk Ploeger en Catharina de Bruin | indekoperenketel@gmail.com | tel 06-18076977 (Catharina) of 06-34068220 (Henk) 

INDEKOPERENKETEL is ingeschreven in het Handelsregister met KvK-nummer 71376275 onder de naam H&C Aromalab op 9 april 2018 te Breda. BTW-nummer 858691607B01