lavendel destilleren

 Online cursus Lavendel destilleren

Nieuw aanbod! Dit jaar kan je deelnemen aan de online cursus Lavendel destilleren. Deze cursus biedt een brede kijk op lavendel, van het verbouwen naar destilleren en gebruiken. Speciaal geschikt voor mensen die zelf lavendel in tuin, voedselbos of permacultuurproject hebben.

In de online cursus komen de volgende modules aan bod:

  • stekken, telen en oogsten van lavendel,
  • techniek van het stoomdestilleren,
  • de kunst van het scheiden,
  • biosynthese en olieproductie bij lavendel,
  • samenstelling van etherische olie van verschillende soorten lavendel,
  • verschil in geur van diverse soorten lavendel (thuis opdracht),
  • olie/hydrolaten/maceraten/tincturen,
  • eigenschappen en toepassing van hydrolaten en etherische oliën van lavendel en lavandin met recepten

Naast de theorie vind je in de cursus onze filmpjes van de oogst, bewerken en het destilleerproces. Er wordt uitgelegd hoe je energetisch kan werken met lavendel. Verder kan je de syllabus ‘Stoomdestilatie technieken’ downloaden als naslagwerk.

Na het afronden van de cursus, kan je daarna nog steeds vragen stellen gerelateerd aan het onderwerp. We noemen dat ‘nazorg’.

De cursus kost € 75,- per deelnemer. Nadat jouw betaling binnen is, krijg je een link per e-mail om in te loggen; de cursus is 28 dagen beschikbaar.

Lees ook het ´Lavendel destilleerboek: praktische handleiding’ door Catharina de Bruin. Het boek kost € 24,50 excl. verzendkosten.

Betalen kan ook met Circuit Nederland. Mail je vragen naar indekoperenketel@gmail.com.

Henk Ploeger & Catharina de Bruin.

Aanmelden online cursus Lavendel

Aanmelden bij INDEKOPERENKETEL kan met dit formulier of per mail via indekoperenketel@gmail.com. Je krijgt informatie per e-mail om te betalen. Nadat jouw betaling binnen is, krijg je een link in je mailbox om in te loggen.

De tijdsinspanning voor deze cursus is gemiddeld drie uur. De cursus is 28 dagen beschikbaar. Je hebt een computer nodig waar geluid uit komt.

Betalen is mogelijk met Circuit Nederland of Brabantse parels.

Lees de algemene voorwaarden voor levering. De algemene voorwaarden zijn van toepassing.

cursus Lavendel destilleren

stuur mij het 'Lavendel destilleerboek: praktische handleiding' door Catharina de Bruin

1 + 3 =

" Deze cursus geeft me voldoende aanknopingspunten en basiskennis om er zelf mee aan de slag te gaan. Bovendien kriebelt het bij me om zelf een destileersetje te kopen en te gaan experimenteren! "

– Niels

 

" Naarmate ik verder kwam merkte ik dat jullie echte workshopsfeer door de stof verweven is. Alle geluiden, die bij jullie werkplaats horen, het zachte geruis van het gas onder de ketel, het gedruppel van het destillaat etc.. "

– Thea

" De basis staat superstrak. Prettige cursus. Rustig tempo, volledig en toch met genoeg detail. "

– Niels

" Leuke duidelijke filmpjes waar je meegenomen wordt op het pad van het proces vanaf de start. "

– Thea

" Mijn complimenten voor jullie fantastische werk. Wat een geweldig initiatief en een grote verrijking voor de aromatherapie en andere liefhebbers. "

– Sonja

 Contact

INDEKOPERENKETEL destilleerwerkplaats in Gilze | Henk Ploeger en Catharina de Bruin | indekoperenketel@gmail.com | tel 06-18076977 (Catharina) of 06-34068220 (Henk) 

INDEKOPERENKETEL is ingeschreven in het Handelsregister met KvK-nummer 71376275 onder de naam H&C Aromalab op 9 april 2018 te Breda. BTW-nummer 858691607B01